Ενίσχυση για τον ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα τον Ιανουάριο

Επιταχύνθηκε ο τομέας των υπηρεσιών στην Κίνα τον Ιανουάριο, δείχνοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση υποστηρίζουν την ανάπτυξη σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.
Πιο αναλυτικά, ο ΡΜΙ υπηρεσιών της Caixin, σημείωσε άνοδο στις 52,4 μονάδες τον Ιανουάριο σε σχέση με τις 50,2 μονάδες τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσαν οι CAixin Media και Markit, υποδηλώνοντας μια ανάκαμψη εκτός του βιομηχανικού κλάδου. Τα στοιχεία είναι τα υψηλότερα των τελευταίων έξι μηνών.«Σε γενικές γραμμές, η ταχεία ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών έχει σε μεγάλο βαθμό αντισταθμίσει την επίδραση της εξασθένησης της μεταποίησης, υποδεικνύοντας μια καλύτερη οικονομική δομή», δήλωσε ο He Fan, επικεφαλής οικονομολόγος της caixin Insight Group.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις, να χαλαρώσει τους διοικητικούς ελέγχους και να μειώσει τους περιορισμούς εισόδου στην αγορά για τους παρόχους υπηρεσιών. Αυτό θα απελευθερώσει τη δυναμική του κλάδου υπηρεσιών και θα βοηθήσει να βελτιωθεί η οικονομική δομή», δήλωσε.


Πηγή: reporter.gr