CHINA BUSINESS - Κινέζικη Κουζίνα - ΤΗΓΑΝΗΤΑ WON TON ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
NewsletterΑρχείο ΘεμάτωνΠοιοί ΕίμαστεSite MapΕπικοινωνία

Σύνδεσμοι

China Club
 

 
China Club 
Members only
 


Κομμάτια: περίπου 20

Για τη γέμιση:

85 γρ.χοιρινό κιμά

85 γρ.γαρίδες μικρές ψιλοκομμένες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουτ.της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουτ.γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 κουτ. Σούπας κινέζικο κρασί Shaohsing ή dry cherry

Πιπέρι

1 πακέτο (250 γρ.) φύλλα won ton των 11 εκ. Ξεπαγωμένα

1 ασπράδι αβγού ελαφρώς χτυπημένο

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 
 

Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Κατά προτίμηση την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο σκεπασμένη. Για να γεμίσουμε τα won ton τοποθετούμε ένα φύλλο μπροστά μας σκεπάζοντας τα υπόλοιπα με μια βρεγμένη πετσέτα. Αλείφουμε με τα δάχτυλα μας τις άκρες του φύλλου με λίγο ασπράδι. Βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση στο κέντρο και σχηματίζουμε ένα πουγκί στρίβοντας ελαφρά το κλείσιμο.

Βυθίζουμε σε καυτό λάδι τόσα won ton ώστε να μη στριμώχνονται στο γουόκ, στη φριτέζα ή στο τηγάνι μας. Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα (πωλούνται και έτοιμες)

Τα won ton μπορούν να ετοιμαστούν μία μέρα πριν και να φυλαχτούν στο ψυγείο ή να τοποθετηθούν στην κατάψυξη και να αποψυχθούν λίγη ώρα πριν τα τηγανίσουμε.

Θα είναι εξίσου νόστιμα, ακόμα και αν μας λείπει το κινέζικο κρασί Shaohsing ή το σησαμέλαιο.



« Back

Κυκλοφορίες

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο με τίτλο
"Πώς να κάνετε μπίζνες με την Κίνα"

Πατήστε για περισσότερα...

 

Πατήστε για περισσότερα...

 

 

Μουσική από την Κίνα


Αρχική ΣελίδαΠοιοί ΕίμαστεLegal Notice Site MapΕκθέσειςΒιβλίοΕπικοινωνία




Copyright © 2011, Eurasian Link