CHINA BUSINESS - Εμπόριο - Οικονομία
NewsletterΑρχείο ΘεμάτωνΠοιοί ΕίμαστεSite MapΕπικοινωνία

Σύνδεσμοι

China Club
 

 
China Club 
Members only
 


Πλεόνασμα ύψους 84,3 δισ. δολαρίων παρουσίασε η Κίνα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.
Παράλληλα, στο τέταρτο τρίμηνο το ισοζύγιο χρηματοοικονομικών συναλλαγών της Κίνας παρουσίασε έλλειμμα 84,3 δισ. δολαρίων....
περισσότερα...

Οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας έφτασαν αισίως τους 596 και είναι κατά 19 περισσότεροι από τους αντίστοιχους Αμερικανούς, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN.
Σύμφωνα με έκθεση κινεζικού οικονομικού περιοδικού, παρά τη σχετική ύφεση στους ρυθμούς ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, οι πλούσιοι της Κίνας πέτυχαν τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα την χρονιά που πέρασε και μάλιστα παρήγαγαν περισσότερο πλούτο από όσο έχει πετύχει οποιαδήποτε άλλη χώρα ποτέ μέσα σε ένα χρόνο.
περισσότερα...

Η Κίνα στοχεύει στην ανάπτυξη ανοιχτών και διαφανών κεφαλαιαγορών και δεν υπάρχει βάση για να συνεχισθεί η υποτίμηση του γιουάν, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
"
περισσότερα...

Ελπιδοφόρο άνοιγμα στην κινεζική αγορά κάνουν τα κρασιά της Λέσβου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου» συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην έκθεση «Sial China 2014» που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
περισσότερα...

Η συνολική εξαγωγική δραστηριότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων προς την κινέζικη αγορά δεν ξεπερνά τα 180 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αρχών του 2013, αλλά απώτερος στόχος είναι η αύξηση των εξαγωγών.
περισσότερα...

Η κινεζική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιτρέψει μία μεγαλύτερη διακύμανση του νομίσματός της, του ρενμίμπι ή γουάν, έναντι του δολαρίου σε μία ακόμη ένδειξη της χαλάρωσης του ελέγχου που ασκεί στην οικονομία.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι, από αύριο Δευτέρα, η ημερήσια ζώνη συναλλαγών θα διπλασιαστεί στο 2% και στις δύο πλευρές της ρυθμιζόμενης από την κυβέρνηση ισοτιμίας, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες διακυμάνσεις τιμών.
περισσότερα...

Η Κίνα στο πλευρό της Ρωσίας για την Ουκρανία – Ετοιμάζουν ενεργειακή συμφωνία «μαμούθ»
Κίνα και Ρωσία απέτυχαν να υπογράψουν σήμερα τη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου αξίας 400 δισεκ. δολαρίων, τα βρήκαν όμως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με το Πεκίνο να στηρίζει τη Μόσχα στο θέμα της Ουκρανίας.
Οι διαπραγματευτές των δύο χωρών δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές στην τιμή, δήλωσε στη Σανγκάη εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πράγμα που σημαίνει πως το συμβόλαιο δεν υπογράφηκε σήμερα όπως προέβλεπαν πολλοί στη βιομηχανία. 
περισσότερα...

Μετά τη Νάουσα, τη σκυτάλη παίρνει το Σουφλί στην εξαγωγή κρασιού στην Κίνα. Οινοποιείο από την ακριτική περιοχή, εξάγει πλέον κρασί και τσίπουρο στην Κίνα, και πιο συγκεκριμένα στη νότια περιοχή Καντόνα. Η δέσμευση της εταιρίας διανομής ανέρχεται στις 100 χιλιάδες φιάλες για φέτος, και ήδη από τον Φεβρουάριο βρίσκεται στα ράφια, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία
περισσότερα...

Κίνα βρίσκεται στην πρώτη θέση των εξαγωγών παγκοσμίως για το 2011, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times.

Ειδικότερα, το συνολικό ποσοστό της ανήλθε στο 11%, με τις Η.Π.Α. να ακολουθούν με 8,4% και τη Γερμανία με 8,3%.
περισσότερα...

Σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τίτλο "China 2030 Report", εκτιμάται πως η Κίνα βρίσκεται κοντά σε σημείο καμπής για την οικονομική της ανάπτυξη.
«Όπως γνωρίζουν οι ηγέτες της Κίνας, το τρέχον μοντέλο ανάπτυξης της χώρας δεν είναι βιώσιμο», ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, παρουσιάζοντας την έκθεση.
περισσότερα...
Επόμενο »

Κυκλοφορίες

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο με τίτλο
"Πώς να κάνετε μπίζνες με την Κίνα"

Πατήστε για περισσότερα...

 

Πατήστε για περισσότερα...

 

 

Μουσική από την Κίνα


Αρχική ΣελίδαΠοιοί ΕίμαστεLegal Notice Site MapΕκθέσειςΒιβλίοΕπικοινωνία
Copyright © 2011, Eurasian Link